Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z… kawą!"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Marynata: Przyrządzamy napar z kawy, studzimy. Zimny napar mieszamy z czerwonym winem, solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem.
Mięso myjemy, kroimy w większą kostkę. Zalewamy marynatą, mieszamy i na dwie godziny odstawiamy w chłodne miejsce.
Boczek kroimy w kostkę, paprykę pozbawioną gniazd nasiennych tniemy na dość duże kawałki, obraną cebulę i pomidory w grubsze talarki. Wyjęte z marynaty mięso nadziewamy na igły lub patyczki do szaszłyków na przemian z papryką, pomidorami, boczkiem oraz obranymi pieczarkami.
Szaszłyki lekko skrapiamy sokiem z cytryny i olejem. Opiekamy ze wszystkich stron, aż mięso i warzywa zmiękną.
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji około 4,90 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 365 kcal Białko 16 g/ Tłuszcz 33 g/Węglowodany 9 gŹródło: Rewia