Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z kawałkami papryki"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Piersi kurczaka umyj, pokrój w kostkę i włóż do miski. Skrop sosem sojowym i dopraw przyprawą do drobiu. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę, aby mięso przeszło aromatem przypraw. Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój na większe kawałki. Na patelni rozgrzej olej i przyrumień na nim doprawione mięso z kurczaka. Dymkę pokrój w krążki.
Na nawilżone patyczki naprzemiennie nakłuwaj kawałki podsmażonego mięsa, papryki kolorowe oraz kawałki cebuli. Szaszłyki podsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju i ułóż na półmisku. Następnie posyp posiekaną natką pietruszki i udekoruj kawałkami bazylii. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Na żywo