Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z klopsikami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7402
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 166
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 361
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7402
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 166
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 361
Składniki
Patyczki do szaszłyków mocz w wodzie przez 30 minut. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Mięso przypraw solą i pieprzem, dodaj namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę, jajko, podsmażoną cebulę, kilka gałązek posiekanej natki pietruszki.
Masę wymieszaj dłonią, formuj kulki, obtocz w bułce tartej, smaż na maśle klarowanym.
Cebulę pokrój w plastry. Pomidory umyj, pokrój w plastry, polej oliwą z oliwek. Naprzemiennie nabijaj na patyczki klopsiki, pomidory i cebulę. Smaż bez tłuszczu na patelni grillowej, dekoruj natką pietruszki, podawaj z sosami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień