Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten smak ,ten zapach grillowanego mięsa...do tego grillowane warzywa i ulubione sosy. Pyszności.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Mięso płuczemy i kroimy w paski 2 cm. Mocno doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowujemy marynatę: Oliwę ,paprykę ,imbir ,gałkę muszkatołową ,curry ,cukier i musztardę mieszamy. Dodajemy do kurczaka ,dokładnie mieszamy z mięsem i wstawiamy na noc do lodówki. Tak przygotowane mięso nabijamy na patyki do szaszłyków i kładziemy na mocno rozgrzanego grilla. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.