Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Kurczak, boczek, suszone morele i śliwki - to rewelacyjne połączenie słono-słodkich smaków. Dzięki plastrom boczku, kurczak pozostaje soczysty.
Patyczki do szaszłyków
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 122
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22689
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 122
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22689
Składniki
Mięso z kurczaka kroimy w grubszą kostkę. Ja podzieliłam na 18 kawałków. Dodajemy olej, ocet, pastę miso i przyprawy. Najlepiej, aby mięso marynowało się kilka godzin. Wyciągamy z lodówki na godzinę przed obróbką termiczną. Patyczki do szaszłyków wkładamy do wody na co najmniej 10 minut. Moje plastry boczku były szerokie, więc złożyłam je na pół. Na patyczki nabijamy po kolei: kawałek kurczaka, końcówkę plasterka boczku, śliwkę i morelę, znów boczek, kurczaka, boczek, owoce, boczek i na końcu kurczaka. Boczek zawinie się wokół dodatków. Szaszłyki grillujemy 10-15 minut (w zależności od żaru), obracając w połowie.