Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z łososia w syropie klonowym"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Wymieszaj paprykę z syropem klonowym. Pokrój łososia na 3-centymetrowe kawałki. Przełóż do garnka lub miski, zalej syropem. Odstaw w chłodne miejsce na 2 godziny.
Pokrój cebulę na grubsze kawałki, tak, by można je nakłuć na patyczek do szaszłyków.
Nakłuwaj na zmianę kawałek łososia, pomidorek, kawałek łososia, cebulę itd.
Grilluj szaszłyki, około 5 minut, delikatnie odwracając na drugą stronę, aż łosoś i cebula nabiorą rumianego koloru.
Przed nakłuwaniem ryby i warzyw namocz patyczki do szaszłyków w wodzie (30 minut). Dzięki temu nie będą się przypalały w trakcie grillowania.Źródło: Olivia