Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z młodych ziemniaków"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
45 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 4 porcje
Dokładnie mieszam keczup z sosem chili. Doprawiam przeciśniętym czosnkiem, imbirem, ziołami, solą, pieprzem.
Ziemniaki namaczam na kilkanaście minut w zimnej wodzie. Skrobię, gotuję 5 min. w osolonym wrzątku. Ciepłe polewam 1/2 glazury, mieszam.
Papryki myję, kroję w ko stkę. Cebulę obieram i kroję w szersze piórka. Ostudzone ziemniaki zawijam w paseczki boczku. Nabijam je na bambusowe patyki na przemian z cząstkami cebuli i papryki. Szaszłyki smaruję pozostałą glazurą, układam na tackach do grillowania.
Piekę, kilkakrotnie obracając, nad rozżarzonymi węglami przez 15-20 minut.
NASZEJ EKSPERTKI
Urszula Korzycka z Bolimowa.Źródło: Kobieta i życie