Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z pieczarką i z kiełbaską"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8830
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 457
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8830
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 457
Składniki
Wsyp ryż do posolonego wrzątku. Kiedy woda zawrze, zmniejsz płomień i gotuj ryż jeszcze 20 minut. W tym czasie umyj i pokrój pomidorki. Bazylię opłucz i oderwij listki od łodyżek.
Odcedź ryż i wymieszaj go razem z pomidorkami i bazylią. Oczyść pieczarki i umyj pod bieżącą wodą.
Kiełbaski pokrój na równe, skośne kawałki. Przygotowane ponabijaj na długie wykałaczki. Szaszłyki smaż na rozgrzanym oleju lub grillu ok. 5-7 minut.
Potem połóż je na talerzu obok ryżu z pomidorkami i bazylią. Całość polej sosem azjatyckim i udekoruj listkami bazylii.
Czas przygotowania: 25 minut 360 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień