Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z pieczarkami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Cukinię wyszoruj, pokrój w plasterki. Pieczarki opłucz, większe przekrój na połówki. Oczyść papryki, miąższ pokrój na kawałki. Pomidorki koktajlowe umyj, żółte po opłukaniu pokrój.
Przygotuj drewniane patyczki do szaszłyków, namocz je w zimnej wodzie. Na przemian nadziewaj mięso, cukinię, kawałki papryki, pomidorki koktajlowe, pieczarki. Ułóż na tacce.
Obok rozłóż żółte pomidory. Całość skrop olejem, oprósz solą i pieprzem. Grilluj 25 minut.
czas ok. 35 min; porcja – 180 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety