Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z warzyw"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Patyczki do szaszłyków zanurz w wodzie i odstaw na co najmniej 30 minut. Warzywa umyj. Kolby kukurydzy pokrój w czterocentymetrowe paski, papryki przekrój na pół, wyjmij nasiona. Cebulę obierz, przekrój na pół. Polędwiczki pokrój w plasterki, lekko z każdej strony uformuj dłonią.
Do miseczki wlej oliwę, sos sojowy i ocet balsamiczny. Każdy kawałek mięsa zanurz w zalewie. Wszystkie nabijaj naprzemiennie na patyczki do szaszłyków. Na końcu posyp je oregano, solą i przyprawą do grilla.
Szaszłyki układaj na patelni grillowej, w piekarniku lub w sezonie letnim bezpośrednio na grillu. Piecz je z każdej ze stron, aż staną się rumiane, a mięso upieczone. Podawaj z pieczywem lub pieczonymi ziemniakami.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień