Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłykowe zawijaski"
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 145
Wiele z osób zaczyna dzień od kubka kawy. Ja zaliczam się do tego grona, nie...
Odsłon: 58
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 268
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 145
Wiele z osób zaczyna dzień od kubka kawy. Ja zaliczam się do tego grona, nie...
Odsłon: 58
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 268
Składniki
Mięso opłucz i osusz. Pokrój w plasterki, ułóż na desce i przykryj folią. Bardzo delikatnie rozbij. Zdejmij folię, natrzyj mięso pieprzem.
Parmezan zetrzyj na tarce, umieść w misce. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj. Wymieszaj z parmezanem. Opłucz i osusz natkę oraz bazylię, oderwij listki z łodyżek, posiekaj (kilka listków bazylii odłóż).
Posiekane zioła dodaj do parmezanu z czosnkiem. Wymieszaj razem ze skórką otartą ze sparzonej cytryny i musztardą (np. francuską).
Plasterki mięsa smaruj przygotowaną mieszanką. Zwijaj, formując roladki. Każdą roladę pokrój w plasterki. Powstałe ślimaczki nadziewaj na patyczki do szaszłyków.
Na patelni rozgrzej olej. Wkładaj szaszłyki i smaż, obracając, 5-8 minut. Gotowe mięso oprósz solą i ozdób bazylią.
czas ok. 40 min; porcja – 310 kcal, cena 5,60 złŹródło: Świat kobiety