Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szczaw i wołowina"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24314
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 454
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24314
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 454
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 140
Składniki
Żółtka roztrzep dodając powoli olej. Nie przerywając mieszania dodaj musztardę i sok z cytryny. Odstaw do lodówki.
Umyj warzywa. Zagotuj wodę z odrobiną soli i włóż do niej marchewkę, bób i fasolę. Gotuj przez 5 min. Odcedź. Kiedy warzywa ostygną, obierz bób, a marchewkę pokrój w paski.
Fasolę, bób i marchewkę przełóż do miski i skrop 1 łyżką soku z cytryny i 1 łyżką oliwy. Dopraw solą i dokładnie wymieszaj.
Stek oprósz solą i pieprzem, posmaruj pozostałą oliwą. Rozgrzej patelnię i obsmaż na niej stek po 4 minuty z każdej strony.Odłóż w ciepłe miejsce. Na 4 talerzach ułóż szczaw i liście buraka, dodaj warzywa. Stek pokrój w plastry i ułóż na sałatce. Dodaj domowy majonez.
Czas przygotowania: 40 minut 645 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień