Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szczawiowa ze śmietaną"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Ugotuj na półtwardo w posolonej wodzie, odcedź i dobrze osącz. Szczaw oczyść, opłucz, grubo posiekaj.
Zagotuj bulion, dodaj do niego szczaw. Poczekaj, aż zupa zawrze, zmniejsz płomień i gotuj 5 minut. Przypraw solą i pieprzem. Zagęść mąką wymieszaną z wodą.
Jajka gotuj ok. 10 minut w posolonej wodzie. Do zupy wlej śmietanę i podgrzewaj jeszcze 10 minut. Cebulę obierz, posiekaj.
Na patelni rozgrzej masło, podsmaż na nim cebulę. Dodaj ziemniaki. Mieszając, zrumień je ze wszystkich stron.
Zupę rozlej do talerzy. Do każdej porcji włóż ziemniaki oraz pokrojone jajko. Gotowe danie udekoruj ziołami.Źródło: Tina