Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 66
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 66
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 104
Składniki
Kawałek szynki cielęcej należy obrać dokładnie z wszelkich błon. Pokroiłam go na dwu centymetrowe plastry.
Rozbijałam mięso przez folię spożywczą, często obracając, aż było "prześwitujące".
Mięso oprószyłam solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na bardzo dwóch talerzach przygotowałam składniki do panierowania. Najpierw mąka, potem rozkłócone jaja i bułka tarta. Na patelnię wylałam około 1 cm wysokości oleju i smażyłam kotlety po kolei do zrumienienia każdej strony.
Bezpośrednio przed jedzeniem sznycel skrapia się sokiem z cytryny. Smacznego :)