Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sznycel po wiedeńsku"
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2702
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 684
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1618
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2702
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 684
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1618
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w poprzek włókien. Każdy z 4 kawałków lekko rozbij tłuczkiem. Oprósz sznycle solą oraz pieprzem. Odstaw do lodówki na 15 minut.
Przygotuj panierkę. W jednej miseczce wymieszaj jajka z mlekiem. Do drugiej przesiej mąkę, a do trzeciej wsyp tartą bułkę.
Sznycle najpierw obtocz w mące a następnie zanurz w jajkach i zapanieruj w tartej bułce.
Na patelni rozgrzej oliwę z masłem. Ułóż kawałki mięsa i smaż na średnim ogniu na złoty kolor po około 5-6 minut z każdej strony.
Podawaj z dodatkiem plasterka cytryny, ozdobione natką pietruszki lub koperku.Źródło: Telemax