Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze tradycyjne sznycelki tyle, że z mięsa mielonego indyczego. Delikatne i aromatyczne, można podawać na obiad lub gorącą kolację.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
W małej misce namaczam w wodzie kajzerkę ok 5 minut . Cebulę kroję w drobną kostkę. W dużej misce mieszam mięso mielone, cebulę, jajko, odciśniętą z wody bułkę, przyprawy. Mieszam ręką tak aby powstała w miarę jednolita masa.. Z powstałej masy tworzę małe kulki, panieruję w buce tartej wysypanej na talerzu. Kładę na rozgrzanej patelni (oleju) i spłaszczam widelcem. Smażę z dwóch stron na złoto-brązowo ok 7-10 minut . Sznycelki są świetne zarówno z ziemniaczkami i surówkami i/lub z sosem pomidorowym. Smacznego