Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne idealne dla dzieci
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 109
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 109
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
Składniki
Udka umyj ,zalej wodą /ok.3l./dodaj kostkę,suszona jarzynkę i warzywko Gotuj na małym ogniu do miękkosci mięska .Wyciagnij mięso z rosołu i obierz z kosci .Rosół przecedz aby ugotowana jarzynkę oddzielić.Mieso wraz z jarzynka zmiel w maszynce.Bułki namocz w 1- 1/2 szklanki rosołku /pozostały mozesz wykorzystac na zupkę/,odczekaj az bułeczki wsiąkna rosół ,lekko odcisnij i równiez zmiel.Do powstałej masy dodaj jajko ,8 łyzek bułki tartej ,przyprawy do smaku /ja daje nie wiele soli i po pół łyzeczki oregano i bazyli /Cebulke zielona pokrój drobniutko i dodaj do masy,wyrób dokładnie i formuj sredniej wielkosci sznycelki .Obtaczaj w pozostałej czeci bułki tartej i usmaz na złoty kolor .
Z podanych składników wychodzi srednio 12-14 sznycelków więc jezeli nie potrzebujesz tyle na obiad usmaz tylko potrzebna częsc a reszte obsmaż z obu stron i takie mozna przechowywac 3-4 dni w lodówce.Sznycelki zazwyczaj podaje z gotowanymi ziemniaczkami ,frytkami z dowolna surówka u mnie ogóreczki zielone ,smacznego!