Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sznycelki indycze z szałwią"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2156
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2156
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 988
Składniki
Filet z indyka umyj, opłucz, wytrzyj do sucha. Mięso potnij na 8 plasterków. Każdy z nich włóż pomiędzy dwie warstwy folii i rozbij na cienkie sznycle. Kotlety skrop sokiem z cytryny. Odstaw na około 10 minut w chłodne miejsce. Szałwię opłucz, osusz, poodrywaj listki od gałązek.
Kotleciki osusz, oprósz z obu stron solą oraz pieprzem. Na każdym sznyclu połóż plaster gotowanej szynki oraz 1–2 listki szałwii, przypnij je wykałaczką.
Na patelni rozgrzej olej z dodatkiem masła. Włóż sznycle. Obsmaż na rumiano. Podlej winem. Przykryj, zmniejsz płomień i smaż jeszcze 5 minut, aby mięso doszło w środku. Podawaj z kostką z kaszki kukurydzianej i warzywami.Źródło: Tina