Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sznycelki w jarzynce"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 168
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 168
Składniki
Kotlety umyj, osusz, posyp solą, pieprzem oraz ziołami. Odstaw na bok. Warzywa, w zależności od rodzaju, oczyść, obierz, opłucz. Cebulę i czosnek grubo posiekaj, fasolkę oraz ziemniaki potnij na kawałeczki, a marchewki – w cienkie plasterki.
Na dużej patelni rozgrzej olej, smaż na nim kotlety po ok. 3 minuty z każdej strony. Zdejmij. Na tym samym tłuszczu zeszklij czosnek i cebulę. Dołóż marchewkę, fasolkę i ziemniaki. Podlej bulionem. Dodaj sól, pieprz i zioła do smaku. Duś ok. 15 minut na mały płomieniu. Kiedy warzywa będą już miękkie, do jarzynki dodaj kotlety. Mocno razem podgrzej i od razu podawaj.Źródło: Naj