Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sznycle cielęce panierowane migdałami"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 95
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13936
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 24
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 128
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 191
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 95
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13936
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 24
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 128
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 191
Składniki
Posiekaj drobno migdały lub zmiel je w młynku. Wysyp na talerz, wymieszaj dokładnie z natką i parmezanem. W głębokim talerzu roztrzep jajko i wymieszaj z mlekiem.
Przykryj kolejno sznycle plastikową folią i lekko rozwałkuj wałkiem do ciasta. Oprósz mąką, zanurz w jajku wymieszanym z mlekiem, obtocz w migdałowej panierce. Wstaw do lodówki na 10 minut.
Rozgrzej olej i masło na dużej patelni z powłoką typu non-stick. Smaż sznycle po 2 minuty z każdej strony, aż mięso będzie miękkie, a panierka nabierze złocistego koloru. Po zdjęciu z patelni osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj z cząstkami cytryny, ziemniaczanym purée i zieloną sałatą.Źródło: Olivia