Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sznycle pod gorgonzolą"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 116
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 116
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 30 minut
Brokuły podzielić na różyczki. Włożyć do posolonej wody, gotować 8 minut, odsączyć. Sznycle lekko rozbić. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć sznycle, smażyć je po 3 minuty z każdej strony. Oprószyć solą i pieprzem. Zdjąć z patelni.
Na patelnię wlać śmietanę oraz mleko. Dodać gorgonzolę i, mieszając, podgrzewać, aż ser się rozpuści. Sos zagęścić zasmażką błyskawiczną. Przyprawić solą i pierzem.
Sznycle i brokuły ułożyć w żaroodpornej formie. Polać sosem serowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200oC. Piec 10 minut. Zapiekankę podawać z wiejskim chlebem.Źródło: Życie na gorąco