Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sznycle w papilotach"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Składniki
ok. 50 minut
Fenkuł i obrane marchewki pokroić w plasterki. Sparzoną cytrynę pokroić w cienkie plasterki. Czosnek i imbir obrać, posiekać. Pieczarki pokroić w plasterki. Mięso opłukać, osuszyć. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy z dodatkiem klarowanego masła. Na gorący tłuszcz włożyć sznycle. Zrumienić je z obu stron. Posypać solą i pieprzem.
Przygotować cztery duże kawałki pergaminu. Na każdym położyć po porcji pokrojonych warzyw oraz plasterki cytryny i pieczarek. Poprószyć pieprzem i solą, skropić pozostałą oliwą. Położyć sznycle. Na każdym umieścić liść laurowy, po gałązce rozmarynu i tymianku.
Całość zawinąć w pergamin. Skręcić końce tak, by pakieciki przypominały duże cukierki. Ułożyć je na blasze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150°C. Piec 30-35 minut.Źródło: Życie na gorąco