Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 79
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 106
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 639
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 79
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 106
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 639
Składniki
1. Cebule obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. 2. Marchew oraz selera obrać, umyć, pokroić w plastry i ugotować w osolonej wodzie. 3. Naczynka żaroodporne wysmarować masłem i posypać bułką tartą. 4. Ugotowane warzywa zblendowac na puree. 5. Przelać puree do naczyń. Piec przez 40 minut w temperaturze 200°C na góra-dół. 6. Sznycle smażyć na oleju z dwóch stron po kilka minut. Zdjąć kotlety z patelni. 7. Do oleju na patelnię dodać sok z cytryny, miód, wodę. Gdy sos będzie zbyt rzadki, rozprowadzić go mąką z wodą. Smacznego! :)