Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sznycle w sosie z czuszką"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 686
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 674
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1486
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 686
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 674
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1486
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Składniki
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć w garnku na rozgrzanym oleju. Cebulę posiekać, zieloną paprykę oraz czuszki oczyścić i pociąć w paseczki. Dodać do boczku, chwilę razem smażyć. Zalać wodą, przykryć i dusić około 15 minut.
Obrać pomidory (po sparzeniu wrzątkiem). Usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w niedużą kostkę i wrzucić do garnka na 5 minut przed końcem duszenia.
Doprawić solą, pieprzem i papryką mieloną. Zdjąć z ognia i trzymać pod przykryciem.
Mięso obtoczyć w mące wymieszanej z solą i białym pieprzem. Kotlety smażyć na rozgrzanej margarynie z dwóch stron do uzyskania jasnobrązowego koloru.
Usmażone mięso skropić sokiem z cytryny. Podawać z pikantnym sosem.Źródło: Twoje Imperium