Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące kotlety schabowe w ziarnach podane z aromatycznymi duszonymi grzybami leśnymi stanowią ciekawą propozycję obiadową.
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9877
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 133
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 537
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 84
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9877
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 133
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 537
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 84
Składniki
Sos grzybowy: Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle, dodajemy oczyszczone grzyby i lekko solimy. Dusimy na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając, około godziny, grzyby powinny mocno odparować. Grzyby doprawiamy do smaku solą, pieprzem, pieprzem ziołowym sokiem z cytryny oraz lubczykiem. Kotlety: Plastry schabu oprószamy solą i pieprzem. Na jednym talerzu rozmącamy jajka. Na drugi wsypujemy krupczatkę, a na trzeci płatka i ziarna. Kotlety najpierw panierujemy w mące, następnie w jajku, a następnie w płatkach. Tak przygotowane kotlety smażymy na klarowanym maśle. Kotlety podajemy z sosem grzybowym i ziemniakami lub kaszą.