Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Składniki
Pomidory umyj, potnij w plasterki. Marchewki obierz, grubo zetrzyj. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na 2 łyżkach oliwy. Dodaj koncentrat, krótko zasmaż. Dołóż 3–4 plasterki pomidora oraz marchewki. Przypraw solą, pieprzem i cukrem. Pieczarki oczyść, potnij na kawałki dodaj do sosu. Smaż dalej przez chwilę. Kotlety, przypraw, zrumień na pozostałej oliwie. Ser pokrój w plasterki, a boczek – w kostkę. Zioła opłucz, posiekaj.
Na spodzie formy rozsmaruj sos. Ułóż na nim na przemian: steki, chleb, pozostałe pomidory i plastry sera. Posyp ziołami. Piecz 20 minut w temp. 200oC.Źródło: Naj