Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sznycle z indyka na kapuście"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Składniki
Mięso umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem. Każdy sznycel przykryj folią i delikatnie rozbij tłuczkiem. Następnie oprósz solą oraz pieprzem. Przykryj i wstaw do lodówki.
Kapustę oczyść, opłucz, cienko poszatkuj. Koperek umyj, osusz, drobno posiekaj. Jabłko umyj, obierz, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój w drobną kostkę. Kapustę wrzuć do miski, lekko posól, ugnieć i odstaw na 15 minut aż zmięknie. Po tym czasie dodaj do kapusty pokrojony koperek oraz kawałki jabłka.
Przygotuj sos. Do soku z cytryny dodaj miód i oliwę, dobrze wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę polej sosem i dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej. Gdy będzie bardzo gorący, zmniejsz ogień i usmaż mięso. Kapustę przełóż na talerze, na niej ułóż usmażone sznycle i połówki pomidorków koktajlowych. Podawaj z młodymi ziemniakami z wody lub świeżym pieczywem.
35 min., porcja: 250 kaloriiŹródło: Świat i Ludzie