Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sznycle z szynką i serem"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
Fasolkę oczyść, opłucz, ew. pokrój na mniejsze kawałki. Cebule obierz, grubo posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, zeszklij na nim cebulę. Dołóż strączki fasolki, podlej bulionem warzywnym i duś pod przykryciem około 25 minut.
Pomidorki umyj, osusz, przekrój na połówki. Dodaj do warzyw na patelni około 10 minut przed końcem duszenia. Plastry karkówki opłucz, osusz. Mięso lekko rozbij. Posyp solą oraz pieprzem. Na drugiej patelni rozgrzej pozostały olej. Włóż kotlety. Zrumień je z obu stron.
Sznycle przełóż do żaroodpornej formy. Przykryj je szynką, serem i gałązkami tymianku. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 225oC. Zapiekaj 5–8 minut, aż ser się stopi.
Warzywa na patelni przypraw do smaku solą oraz pieprzem (ew. ziołami prowansalskimi). Podawaj je jako dodatek do sznycli z karkówki.
40 min; Cena porcji: 4,25 zł; Porcja: 730 kcalŹródło: Naj