Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone szparagi jako dodatek do mięsa lub samodzielne danie, w wersji lekko słodkawej.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1977
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 29
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1977
Składniki
Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce, nie trzeba obierać. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić szparagi, dodać pozostałe składniki, skropić sokiem z cytryny (orzeszki wcześniej uprażyć na suchej patelni). Smażyć kilka minut. Grubsze szparagi podlewamy około 100 ml wody, przyprawiamy, dodajemy rodzynki, po odparowaniu dolewamy oliwę, na koniec orzeszki. Tak przygotowane szparagi od razu podawać na przykład ze smażonymi polędwiczkami wieprzowymi.