Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szparagi z jajkiem w winie"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 78
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 78
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Szparagi umyj, obierz i ugotuj we wrzącej wodzie z dodatkiem soli, cukru oraz soku z połowy cytryny (garnek powinien być wąski i wysoki, tak, by warzywa gotowały się pionowo).
Jajka pokrój w kosteczkę, pietruszkę posiekaj. Wrzuć do masła przesmażonego z bułką tartą. Dolej trochę wina i chwilę gotuj.
Szparagi ułóż na talerzu i polej przygotowaną zasmażką z jajkiem i winem.Źródło: Kurier TV