Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szparagi z polędwiczkami wieprzowymi"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 588
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 588
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Składniki
Warzywa umyć, oczyścić. Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki, włożyć do osolonego wrzątku, dodać obierki, gotować ok. 12 minut. Szparagi wyjąć, a wywar z obierkami gotować dalej, zredukować o połowę.
Marchew i cukinię pokroić w drobną kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki, czosnek przecisnąć przez praskę.
Polędwiczki umyć, oczyścić z błon, pokroić na kawałki. Zrumienić na rozgrzanym oleju, zdjąć z patelni. Na oleju spod mięsa przesmażyć marchew i pieczarki, dodać cukinię, czosnek i mięso.
Wlać wywar i wino, dusić 20 minut, przyprawić solą i pieprzem. Podawać ze szparagami, posypane tymiankiem.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium