Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szparagowy krem z krewetkami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 76
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 154
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 76
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 154
Składniki
Cebulę posiekaj. Szparagi obierz i usuń zdrewniałe końce. Pokrój, odkładając na bok główki. Na maśle podsmaż cebulę z posiekaną papryczką chilli (bez pestek!) i kolendrą. Dodaj szparagi i również podsmaż. Zalej bulionem, gotuj 20 minut, a potem zmiksuj.
Dodaj mleko kokosowe. Zupę dopraw solą i pieprzem. Pod koniec podgrzej w niej odłożone wcześniej główki szparagów. Krewetki oczyść i ponakłuwaj po 4 na wilgotne igły. Podsmaż szaszłyki na oliwie. Podawaj z zupą.
Czas przygotowania: 40 minut. Poziom: łatwyŹródło: TV14