Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szpecle z musem jabłkowym"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 27
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 105
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 100
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 27
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 105
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 100
Składniki
Jajka roztrzep z pół szklanki letniej wody. Wsyp mąkę, wlej olej, posyp szczyptą soli, zmiksuj.
Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Włóż do garnka, posyp cynamonem. Podduś, mieszając, na małym ogniu.
W rondlu zagotuj lekko osolo ną wodę. Ciasto nabieraj na czubek łyżki, włóż do wrzątku. Kluski zamieszaj.
Gdy woda ponownie się zagotuje, gotuj kilka minut. Kluseczki wyjmij łyżką cedzakową. Polej musem jabłkowym.Źródło: Chwila dla Ciebie