Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szpecle z oscypkiem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 236
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 165
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 236
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 165
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 40 minut
Kluski ugotować w posolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Dymki oczyścić, pokroić na kawałeczki. Pieczarki i boczniaki oczyścić, pokroić w kawałeczki. Natkę pietruszki opłukać, posiekać.
Na patelni rozgrzać połowę oleju. Wrzucić pieczarki i boczniaki. Smażyć 5 minut. Pod koniec oprószyć solą i pieprzem. Dołożyć dymki i smażyć jeszcze 2 minuty. Zdjąć z patelni.
Na patelni rozgrzać resztę oleju. Kluski odcedzić na sicie, włożyć na rozgrzany tłuszcz. Smażyć 5 minut. Dodać grzyby z dymkami i natkę pietruszki. Oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać. Posypać pokruszonym oscypkiem. Podgrzewać chwilę, aż ser zacznie się topić.Źródło: Życie na gorąco