Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 170
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 665
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 170
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 665
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Składniki
Pierś z kurczaka ugotować z marchewka małą w wegecie z cebulka malutką.
Szpinak zrobić na parze (czyli wkładamy pokrojony szpinak do garnka, a garnek do większego garnka w którym jest gotująca sie woda) jak jest już mięki dodajemy starta gałkę muszkatołowa paprykę słodką, odrobinę papryki ostrej i pieprzu ziołowego, sól, odrobinkę magi, czosnek przeciśnięty przez praskę. Jeszcze odrobinę na parze następnie kroimy ugotowaną pierś i obrany i pokrojony pomidor. Dodajemy masło zamieszać i gotowe.
Gotujemy makaron. Ugotowany makaron wykładamy na talerz i nakładamy szpinak i gotowe.
Nie pisałam ilości robiłam na oko. oczywiście można też pierś i szpinak usmażyć na patelni, lecz ja mam niestety djete i mi nie wolno nic smażonego
SMACZNEGO!