Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szpinakowa miruna z wiórkami kokosowymi"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 40
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 24
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 40
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 24
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Filety z miruny umyj, osusz, zalej mlekiem, odstaw na godzinę. Szpinak (jeśli jest mrożony) odparuj na patelni. Świeże liście przebierz, sparz na sicie wrzątkiem.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Szpinak, czosnek, jajko, mąkę i wiórki kokosowe wymieszaj, a potem zmiksuj na gładką masę. Przypraw gałką muszkatołową, pieprzem ziołowym i solą.
Filety rybne osącz, pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz z obydwu stron solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Ryby zanurz w szpinakowym cieście, przykryj folią aluminiową. Wstaw do lodówki na około pół godziny.
Olej rozgrzej na patelni, ułóż kawałki ryby. Smaż z każdej strony po ok. 3 minuty. Rozłóż na tale rzu, udekoruj plasterkami cytryny i listkami bazylii. Podawaj z ziemniakami lub pieczywem.Źródło: Chwila dla Ciebie