Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zero pomysłu na obiad? Proste do zrobienia, efekt gwarantowany! Idealne połączenie młodego szpinaku i jajek.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Składniki
Umyj pozbawiony ogonków szpinak. Nie osuszaj go, od razu przenieś na głęboką patelnię, dodaj sól i duś ok 10 minut. Po tym czasie odstaw na bok.
Drobno pokrojoną cebulę uduś na oleju do miękkości, dodaj szpinak, pokrojony w kostkę chleb tostowy, starty parmezan i śmietanę. Dodaj gałkę muszkatołową i dokładnie zamieszaj.
Powstałą masę przelóż do posmarowanej formy do zapiekania. Wygladź powierzchnię i za pomocą łyżki zrób 4 lekkie zagłębienia, do których wybij jajka.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj ok 10 minut.
Tę potrawę możesz również przygotować tak jak zwykle ja to robię. Czyli pojedyńcze porcje w mniejszych foremkach.