Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szpinakowe tagliatelle"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 151
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 151
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Szpinak przebierz z brzydkich liści, umyj, osusz i pokrój. Czosnek oraz cebulę drobno posiekaj. Pomidorki przekrój na połówki, a ser pleśniowy pokrusz.
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy.
Na rozgrzanym maśle zeszklij plasterki cebuli i czosnku. Po chwili dodaj szpinak i duś warzywa kilka minut. Następnie dorzuć pomidorki, dosyp sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową.
Ugotowany makaron rozłóż na talerze i polej masą szpinakową. Wierzch posyp kawałkami sera pleśniowego.Źródło: Telemax