Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szpinakowy omlet"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3121
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3121
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Składniki
Jajka wbij do miski, przypraw solą i pieprzem. Dodaj mleko, mąkę, cebulę, czosnek, oczyszczone liście szpinaku, gałkę muszkatołową i pokruszony ser pleśniowy. Wszystko wymieszaj.
Na rozgrzaną patelnię teflonową wylej przygotowaną masę. Gdy omlet zacznie się ścinać od brzegów, zmniejsz ogień i przykryj patelnię przykrywką. Smaż jeszcze przez chwilę, kontrolując łopatką czy spód się nie przypieka. Następnie wyłącz ogień i zostaw pod przykrywką na kilka minut.
Gdy omlet dobrze się „zetnie”, delikatnie zsuń go na talerz. Podawaj z kawałkami pomidorków.Źródło: Na żywo