Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka propozycja na niedzielny obiad, duszone plastry schabu z cebulką, podane z kluskami Spaetzle.
tłuczek do mięsa, patelnia, garnek,
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 236
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 533
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 236
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 533
Składniki
Opłukany, osuszony schab kroimy w grubsze plastry (około 8 sztuk), solimy, pieprzymy i smażymy na rozgrzanym smalcu z obu stron na rumiany kolor, oraz dusimy pod przykryciem około 10 minut. U mnie musiałem 3 razy smażyć, za trzecim razem ostatnie kawałki schabu przykryłem pokrojoną cebulą i razem dusiłem kilkanaście minut. W między czasie gotujemy kluski spatzle. Po usmażeniu wszystkich kawałków schabu wkładam na patelnię, na której pozostał tłuszcz po smażonych kawałkach schabu, i podsmażam kluski spaetzle. Podsmażone kluski wykładam na talerze i dodaję sztukę duszonego schabu z cebulą. Smacznego!!!