Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie te można podawać zarówno na gorąco jak i na ciepło. Świetny obiad na różne okolicznośći:)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 171
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 666
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 171
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 666
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Składniki
Początkowo przyprawiam piersi,przyprawą do kurczaka(np.GALEO),Przyprawione zostawić na około 10 minut na przesiąknięcie,następnie smaże je na patelni na złoty kolor.
Paprykę oraz cebulę pokroić w średnią kostkę,i podsmażyć na patelni,przyprawiając solą oraz pieprzem.
Gdy mamy już gotowe posmażone piersi,wykładamy je warstwami na półmisek lub głębszy talerz,
1 ułożoną warstwę piersi zalewamy usmażonymi warzywami,nastepnie kolejna warstwa piersi i znów warzywa,i tak krok po kroku powstanie nam wyśmienita potrawa:)
Dodatkowo polecam ziemniaczki posypane koperkiem,oraz sałatkę z czerwonej kapusty z majonezem:)