Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szybki barszcz czerwony"
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9142
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 183
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 471
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9142
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 183
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 471
Składniki
Cebulę wbij na widelec, trzymaj nad płomieniem, aż łupinka będzie prawie czarna. Często obracaj, by cebula opaliła się równomiernie ze wszystkich stron.
Suszone buraki oraz włoszczyznę włóż do garnka. Zalej zimną wodą. Dodaj listki laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego i pieprzu. Wsyp suszony majeranek. Poczekaj, aż całość zawrze, włóż cebulę, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 15 minut.
Barszczyk posól do smaku. Zdejmij z ognia i przypraw koncentratem buraczanym. Ponownie mocno podgrzej, ale już nie gotuj.
Uszka nałóż do talerzy, zalej gorącym barszczykiem. Przed podaniem zupę udekoruj według uznania.
ok. 25 minut. 1 porcja ok. 240 kcal.Źródło: Tina