Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki "bigos" czyli potrawa "bigosopodobna" - podróbka bigosu :) Głównym składnikiem jest kapusta kiszona a oprócz niej pieczarki i kiełbasa i dodatkowo chili i keczup:) Lekko pikantna potrawa rozgrzeje w chłodne dni:)
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 121
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1120
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 530
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 121
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1120
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 530
Składniki
Kapustę kiszoną odciskamy z soku, szatkujemy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą tak by przykryła kapustę. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy do miękkości. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy oczyszczone i pokrojone pieczarki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dusimy do miękkości. Pieczarki wraz z tłuszczem dodajemy do kapusty. Na patelnię wrzucamy pokrojoną kiełbasę i smażymy na małym ogniu. Gdy wytopi się trochę tłuszczu dodajemy pokrojoną cebulę. Oprószamy chili by kiełbasa i cebula nabrały ostrego smaku i podsmażamy do czasu aż wędlina się zrumieni. Do wszystkich składników dodajemy keczup i mieszamy. Doprawiamy do smaku przyprawami i ewentualnie sokiem z kiszonej kapusty. Wszystko razem gotujemy jeszcze przez chwilkę.