Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na kuchenny recycling: szybki, smaczny i nie wymagający długiego gotowania. Delikatny bigosik, który bazuje na pozostałych po pieczeniu gołąbków liściach kapusty, kawałku boczku wędzonego, suchej kiełbasie krakowskiej, cebuli i świeżym prawdziwym maśle. Całość, dla nadania kwasowości i intensywniejszego koloru, okraszona koncentratem pomidorowym i posypana świeżym koprem, który podkreśla jego letni charakter. Niespełna godzina i macie gotowe danie.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Składniki
Boczek pozbawić skóry, pokroić w średnią kostkę, podsmażyć na suchej patelni, dorzucić pokrojoną kiełbasę. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę, dorzucić do mięsa, podsmażyć, często mieszając. Gdyby wytopiło się za mało tłuszczu i składniki zaczęły przywierać do patelni, dodać odrobinę masła. Zdjąć z ognia. Kapustę podgotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić pozostawiając w garnku, w którym się gotowała. Dodać masło, podsmażone wędliny z cebulą, podsmażać około kwadransa. Dorzucić przecier pomidorowy, doprawić papryką i dużą ilością pieprzu, przecisnąć przez praskę obrany czosnek i podduszać jeszcze przez około 10 minut. W razie potrzeby podlać niewielką ilością wody. Przed samym końcem duszenia dodać koper, przemieszać i zdjąć z ognia. Podawać ze świeżym pieczywem.