Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szybki sposób na placki po węgiersku"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć w zimnej wodzie. Następnie zetrzeć na tarce jarzynowej o małych oczkach. Cebulę obrać, posiekać lub również zetrzeć, wymieszać. Dodać mąkę, wbić jajko. Przyprawić solą i pieprzem. Masę dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej, kłaść porcje masy ziemniaczanej i smażyć duże, równe, niezbyt grube placki. Zrumienione dobrze z obu stron przenieść na papierowy ręcznik, by osączyć z nadmiaru tłuszczu. Włożyć do ciepłego piekarnika, aby placki nie ostygły.
Mięso pokroić w kostkę, zrumienić. Dodać pokrojoną cebulę i kawałki papryki, a po chwili koncentrat i gorący bulion, dusić. Mąkę połączyć ze śmietaną, zagęścić nią sos, przyprawić. Placek polać sosem, przykryć drugim i też polać sosem.Źródło: Twoje Imperium