Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybie i proste a zarazem bardzo dobre danie dla zabieganych osób :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 48
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 48
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Pokrojoną w paseczki szynkę smażymy na patelni, gdy lekko się zarumieni dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, solimy i pieprzymy aby pieczarki puściły sok. Dusimy 7-8 min.
W miedzy czasie gotujemy makaron. W miseczce roztrzepujemy dwa jajka z dowolna ilością startego parmezanu(jajek dajemy tyle ile osób będzie jadło)
Do ugotowanego i odcedzonego makaronu dodajemy pieczarki i szynkę a następnie wlewamy jajka-nie gotujemy!. Jajka pod wpływem gorącego makaronu zetną się tworząc przy tym pyszny sos.
Na wierzch sypiemy parmezan i szczyptę posiekanego szczypiorku. Smacznego:).