Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 194
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 173
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 194
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 173
Składniki
Parówki kroimy w grubsze plasterki, a cebulę - w talarki. Przygotowujemy bulion warzywny. Rumienimy cebulę na dobrze rozgrzanej patelni, dodajemy parówki, a następnie warzywa. Przyprawiamy ziołami Podlewamy co jakiś czas odrobiną bulionu.. (Należy uważać, aby nie wlać za dużo, bo zrobi się nieapetyczna ciapa). W oddzielnym rondlu na rozgrzany olej wsypujemy surowy ryż i podlewamy bulionem. Dusimy aż zrobi się zmięknie. Podgotowany ryż wrzucamy do warzyw i parówek. Dusimy jeszcze przez ok 5-10 min. Risotto można udekorować listkami świeżej bazylii. Smaczenego