Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie z orientalną nutą.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 126
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 126
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
W rondelku przesmażamy kurczaka (filety kroimy w kostkę), cebulę i niezbyt mocno paprykę, żeby na koniec była lekko chrupiąca a nie rozgotowana. Odstawiamy i oddzielnie gotujemy dwa woreczki ryżu. Ugotowany ryż dodajemy do tego co przygotowaliśmy wcześniej, dolewamy sosu słodko-kwaśnego albo chińskiego, dodajemy mieszankę warzyw chińskich razem z zalewą dla większej pikanterii. Doprawiamy curry, możemy dorzucić pomidora i smażymy jeszcze kilka minut bardzo często mieszając. Przed podaniem doprawiamy solidnie sosem sojowym. Smacznego :)