Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każde mięso zalane na kilka godzin marynatą- staje się kruche i soczyste.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 130
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 238
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 130
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 238
Składniki
Szynkę wieprzową pokroić w 1,5 cm kawałki. Zalać wcześniej przygotowaną marynatą. Odstawić do lodówki na całą noc. Wyjąć z marynaty (marynatę odstawić bo będzie nam potrzebna). Mięso osuszyć papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzać smalec i zrumienić plastry mięsa z obu stron. Wlać wcześniej odstawioną marynatę, podlać wodą lub bulionem i dusić pod przykryciem na średnim ogniu przez 40-50 minut.