Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z tego przepisu wychodzi kruche , mięciutkie i smaczne a sos jeszcze smaczniejszy. Łatwy i prosty przepis na te pyszne kruche mięsko. Polecam
rondel, nóż, deska, ręcznik papierowy, widelec,
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 266
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2913
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 86
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 172
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 132
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 266
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2913
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 86
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 172
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 132
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny. W rondlu z grubym dnem rozgrzać tłuszcz i podsmażać mięso na złoty, rumiany kolor. Gdy mięso uzyska kolor brązu czy przysmaży się dodajemy pokrojona drobno cebulę oraz posiekany drobno czosnek. Jeszcze chwilę podsmażamy i zalewamy wodą tak by mięso było przykryte, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso jest juz całkowicie miękkie wyjmujemy je na talerz a powstały sos zagęszczamy mąką wymieszana w wodzie. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Smacznego Podałam z kluskami i czerwoną kapustą.
Danie gotowe do podania.